instrumen asrama cemerlang 3
3.1 PENGURUSAN DEWAN MAKAN
Pejabat Pengurus Pembekal Makanan
- Ada pejabat/ruang khas untuk pengurus
- Peralatan, perabot dan kemudahan lain lengkap
- Tersusun dan hiasan yang menarik
- Bersih dan kemas
- Ada papan kenyataan
3.2Fail dan Dokumen-dokumen
- Ada salinan Perjanjian Kontrak, salinan Menu, Fail Borang Pesanan/ Jadual 8, Fail Pekerja dan Fail Am
- Kandungan tersusun
- Disemak dan ditandatangani oleh Warden/ Ketua Warden
3.3Pekerja Dewan Makan
- Setiap pekerja ada Sijil/Buku Kesihatan yang disahkan oleh Pegawai Kesihatan
- Berpakaian kemas dan seragam
- Pekerja lelaki berambut pendek
- Setiap pekerja memakai penutup kepala dan apron
- Layanan mesra.
- Bilik rehat pekerja terurus.
3.4 Info Dewan Makan (Dipamerkan)
- Menu Harian dan Mingguan
- Salinan Sijil Pendaftaran Perniagaan pembekal
- Maklumat pembekal
- Senarai pekerja
- Jadual tugas harian pekerja
- Carta organisasi
3.5 Keselamatan
- Saluran gas dan peralatan memasak selamat digunakan
- Alat pemadam api mencukupi, berfungsi dan diperiksa secara berkala
- Ada peti ubat, lengkap dan berlabel
- Pendawaian elektrik selamat dan sempurna
3.6Kebersihan/Keceriaan
- Dapur
- Stor bahan mentah kering
- Tempat proses bahan mentah
- Tempat pelajar makan
- Peralatan dan perabot
- Pelupusan sisa makanan
- Tandas / Bilik Air
- Koridor dewan makan
- Longkang -air tidak bertakung
- Keceriaan keseluruhan
3.7Penyediaan Makanan
- Mengikut menu
- Berkualiti dan selamat
- Mengikut timbangan
3.8 Penyajian Makanan
- Menggunakan Food Warmer
- Food Warmer mencukupi
Pejabat Pengurus Pembekal Makanan
- Ada pejabat/ruang khas untuk pengurus
- Peralatan, perabot dan kemudahan lain lengkap
- Tersusun dan hiasan yang menarik
- Bersih dan kemas
- Ada papan kenyataan
3.2Fail dan Dokumen-dokumen
- Ada salinan Perjanjian Kontrak, salinan Menu, Fail Borang Pesanan/ Jadual 8, Fail Pekerja dan Fail Am
- Kandungan tersusun
- Disemak dan ditandatangani oleh Warden/ Ketua Warden
3.3Pekerja Dewan Makan
- Setiap pekerja ada Sijil/Buku Kesihatan yang disahkan oleh Pegawai Kesihatan
- Berpakaian kemas dan seragam
- Pekerja lelaki berambut pendek
- Setiap pekerja memakai penutup kepala dan apron
- Layanan mesra.
- Bilik rehat pekerja terurus.
3.4 Info Dewan Makan (Dipamerkan)
- Menu Harian dan Mingguan
- Salinan Sijil Pendaftaran Perniagaan pembekal
- Maklumat pembekal
- Senarai pekerja
- Jadual tugas harian pekerja
- Carta organisasi
3.5 Keselamatan
- Saluran gas dan peralatan memasak selamat digunakan
- Alat pemadam api mencukupi, berfungsi dan diperiksa secara berkala
- Ada peti ubat, lengkap dan berlabel
- Pendawaian elektrik selamat dan sempurna
3.6Kebersihan/Keceriaan
- Dapur
- Stor bahan mentah kering
- Tempat proses bahan mentah
- Tempat pelajar makan
- Peralatan dan perabot
- Pelupusan sisa makanan
- Tandas / Bilik Air
- Koridor dewan makan
- Longkang -air tidak bertakung
- Keceriaan keseluruhan
3.7Penyediaan Makanan
- Mengikut menu
- Berkualiti dan selamat
- Mengikut timbangan
3.8 Penyajian Makanan
- Menggunakan Food Warmer
- Food Warmer mencukupi
0 Response to "instrumen asrama cemerlang 3"
Catat Ulasan